Kakkujen leipominen ja koristelu – herkkuterapiaa!

Rakastan kakkujen leipomista ja koristelua, ja ihan erityisesti olen innostunut kakkujen syömisestä! Viime vuosina olen keskittynyt pääasiassa keksitaiteeseeni ja kakut ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Keksien leipominen ja koristelu täystuhotaaperon kanssa on huomattavasti helpompaa, kuin kakkujen leipominen, koska keksejä ei tarvitse säilyttää kylmässä, kun taas kakuissa pitää huolehtia kylmäketjun katkeamattomuudesta. Tavoitteena olisi taas leipoa vähän useammin kakkujakin, kunhan tämä pahin täystuhovaihe kuopuksemme kanssa on ohitettu. Siispä tähän tällä kertaa nyt vain muutama kuva viime vuoden aikana leipomistani kakuista.

Kakkujen koristelu mansikkakakku
Perinteinen mansikkakku on aina varma valinta kaikissa suomalaisissa juhlissa.
Trio-juustokakku on lempijuustokakkuni. Tämä tehty Kinuskikissan ohjetta mukaillen ja toki gluteenittomana.
Kakkujen koristelu voikreemikukat
Voikreemi ei ole suosikkini, koska en juurikaan pidä sen mausta, mutta välillä on kiva tehdä voikreemikukkia, koska kakkujen koristelu on kakkujen leipomisessa paras osuus (täytteiden maistelun jälkeen!).
Vakiotäytekakkuni sisältää yleensä suklaisen sekä sitruunaisen vaahtotäyteen.

Kakkujen leipominen ja koristelu on kyllä niin hauskaa puuhaa, että täytyy jatkossa treenata sitä vähän enemmän, sillä onhan se nyt varsinaista herkkuterapiaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *