Butterscotch (kermatoffee) kastike – ohje!

Butterscotch kastike on karamellimainen herkku, joka perustuu kolmeen ainesosaan; kermaan, voihin ja fariinisokeriin. Sen valmistus on helppoa ja nopeaa. Lopputuloksena pieni kulhollinen hampaisiin mukavasti tarttuvaa namia, jonka nauttiminen tosin aiheuttaa riippuvuutta herkullisuutensa vuoksi… Butterscotch kastiketta tarvitaan kermakaljaa varten (linkki ohjeeseen tässä!).

Butterscotch (kermatoffee) kastike

  • 100 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 160 g fariinisokeria
  • 2 tl vaniljauutetta (tai aromia)
  • 1/4 tl suolaa

Kiehauta miedolla lämmöllä paloiteltu voi, kerma ja sokeri kattilassa, sekoittele kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua hiljakseen itsekseen noin 5 min ajan. Poista levyltä ja sekoita joukkoon vaniljauute sekä suola. Siirrä kastike muoviseen säilytysastiaan jäähtymään. Säilytä jääkaapissa kannen alla. Säilyy herkullisena reilun kuukauden verran.

Kastike on tässä vaiheessa hyvin löysää, mutta se jähmettyy jääkaapissa.

butterscotch

Kastiketta voi käyttää kermakaljan lisäksi vaikka missä, esim. jäätelökastikkeena.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *