Tee itse Tylypahkan leijuvat kynttilät!

Tee itse leijuvat kynttilät Harry Potter juhliisi! Itse järjestän joka vuosi halloweenin aikaan Kurpitsajuhlat Harry Potterin tapaan, jolloin muutan kotimme Tylypahkaksi. Leijuvat kynttilät ovat oleellinen osa Tylypahkaa ja hauska koriste, joka luo juhliin takuuvarman taikatunnelman. Kynttilöiden teko ei ole edes kovin vaikeaa. Näitä voi askarrella vaikka lasten kanssa. Itse tein näitä lasteni kanssa useampi vuosi sitten ensimmäisiin Harry Potter juhliimme ja olen säästänyt kynttilät tähän päivään asti, käytettäväksi joka syksy vuosittaisissa halloweenjuhlissamme, joiden teema on tietenkin joka vuosi Harry Potter.

Tänä vuonna teimme yhdessä kuopukseni kanssa muutaman kynttilän lisää. Voin kertoa, että askartelu kuumaliiman ja 2v10kk ikäisen pienen täystuhon kanssa saattaa olla haastavaa. Mutta tärkeintä on yhdessä tekeminen. Sillä välin, kun minä kuorrutin kynttilöitä kuumaliimalla, lapseni harjoitteli saksilla leikkaamista ja silppusi paperia pöydälle.

Tarvitset:

  • Vessapaperirullan hylsyjä
  • Kuumaliimapistoolin ja kuumaliimaa
  • Valkoista akryyliväriä ja pensselin
  • Teippiä
  • Siimaa
  • Valkoista paperia
  • Sakset
  • Led-tuikkukynttilöitä
  • Askartelualustan (ettei se kallis keittiönpöytä tuhoudu kuumaliiman tai akryylimaalin takia)
  • Askartelun ajaksi Harry Potter elokuvien soundtrack soimaan taustalle tunnelman luomiseksi!

HUOM: Kuumaliima on KUUMAA. Ja kuumaliimapistoolin pää on tositosi kuuma. Huolehdi aina askarrellessa turvallisuudesta. Irrota kuumaliimapistooli heti seinästä, kun lakkaat käyttämästä sitä. Älä koske kuumaan kuumaliimaan (vaikka teet sen kuitenkin, niin kuin minäkin yhä joka kerta, joten älä huoli, ei se hirvittävästi satu).

Ensimmäiseksi lämmitä kuumaliimapistooli. Tähän menee hetki, riippuen hieman pistoolin koosta. (Kuumaliimapistooleja saa edullisesti esim Biltemasta.) Kun kuumaliimapyssy on valmis, kuorruta vessapaperirullan hylsyn toinen pää kuumaliimalla ja tee siitä valumia niin, että se näyttäisi kynttilän steariinilta.

leijuvat kynttilät

Odota sitten, että liima on kuivunut (kuivahtaa nopeasti) ja maalaa koko hylsy valkoiseksi. Akryylivärit kuivuvat myös nopeasti, mutta kannattaa antaa maalaamisen jälkeen kuivahtaa kuitenkin ainakin 30min verran ennen seuraavaa vaihetta. Riippuen hieman siitä, kuinka paksulti olet akryyliväriä levittänyt. (Alla olevassa kuvassa maalauspuuhissa kuopukseni. 🙂 )

leijuvat kynttilät

Muista maalata myös hylsyn sisäpuolelta yläosat, jotka näkyvät katsojalle.

leijuvat kynttilät

Anna sitten maalattujen hylsyjen kuivua. Kun hylsyt ovat riittävän kuivia, piirrä sitten hylsyä apua käyttäen lyijykynällä ympyrä valkoiselle paperille. Leikkaa ympyrä paperista ja liimaa se kuumaliiman avulla hylsyn/kynttiläsi pohjaksi. (Levitä kuumaliimaa hylsyn pohjan reunoihin ja laita paperi sitten varoen paikoilleen. Muista, että kuumaliima kuivuu sekin tosi nopsaan eli asettele paperi oikealle kohdalle pikaisesti.)

Lopuksi leikkaa siimasta sopivan mittainen pätkä, jonka taitat kahtia. Kiinnitä siiman keskiosa kynttiläsi yläosaan sisälle teippien avulla siten, että led-kynttilä mahtuu sinne hyvin. Tarkoitus on, että kynttilän ”liekki” näkyy aavistuksen verran kynttilän sisältä. Itse kiinnitän siiman siten, että yksi teippipala kulkee kynttilän sisällä halkaisijan läpi, toimien led-tuikulle alustana (siima kulkee tämän teipin alapuolella). Tähän kannattaa ehkä laittaa muutama teippipala. Sitten laitan siiman teippipaloilla kiinni myös kynttilän kylkiin (sisäpuolelle). Solmi sitten siiman päät toisiinsa.

Näin sinulla on turvallinen ”ilmassa leijuva kynttilä”, jonka voi kiinnittää kattoon roikkumaan esim pienten koukkujen tai nastojen avulla, riippuen katon materiaalista.

leijuvat kynttilät

Hauskoja koristeluhetkiä ja taianomaisia Harry Potter juhlia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *