Korvapuustikeksit – gluteeniton resepti!

Korvapuustikeksit ovat hauska lahja korvapuustien ystävälle. Tai vaikka vain nautittavaksi sunnuntai-iltana 4.10 kansallisen Korvapuustipäivän kunniaksi! 🙂 Leivoin näitä korvapuustin makuisia keksejä ensimmäisen kerran vuosi sitten, kun törmäsin netissä englanninkielisessä blogissa tällaiseen ohjeeseen ja halusin antaa näitä lahjaksi ystävälle, joka rakastaa korvapuusteja. Kyseinen ohje (ja myös muut samanlaiset) oli valitettavasti tavallisilla jauhoilla leivottu, joten kehittelin näistä oman gluteenittoman reseptin.

Itsehän kuulun siihen kummalliseen ihmisjoukkoon, joka suorastaan inhoaa korvapuusteja (ja pullaa). Tulen niistä erittäin huonovointiseksi. Mutta näitä korvapuustikeksejä pystyn nauttimaan muutaman aina kerran vuodessa. 😉 Tällä taikinalla pystyt leipomaan myös tavallisia koristeltavia keksejä, mikäli haluat niistä korvapuustin makuisia. Ja mikäli haluat leipoa vain tavallisia gluteenittomia keksejä koristeltavaksi, klikkaa tästä reseptiin.

korvapuustikeksit

Gluteenittomat korvapuustikeksit

Taikina:

  • 250 g voita
  • 200 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 430 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (tykkään itse käyttää Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseosta, joka sisältää myös psylliumia)
  • Pehmeää voita, kanelia ja sokeria

Kuorrute:

  • 2 dl tomusokeria
  • maitoa (tai vaihtoehtoisesti vettä) muutamia teelusikallisia
  • 1 tl vaniljauutetta

Ohje:

Vatkaa hieman huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri sähkövatkaimen alhaisimmalla teholla sekaisin. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Lisää kardemumma ja kaneli, sekä jauhot osissa, vatkaten matalimmalla teholla sähkövatkaimella. (Osissa siksi, ettei keittiöösi ilmestyisi valtaisaa jauhopilveä.)

Lisää tarvittaessa jauhoja taikinaan, mikäli se tuntuu turhan tahmealta. Valmis taikina ei tartu sormiin ja siitä saa helposti pyöriteltyä palloja.

Pyörittele taikinasta kaksi littanaa palluraa ja kiedo ne elintarvikekelmuun. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunnin ajaksi.

Kauli sitten taikinasta leivinpaperin päällä littana suorakaiteen muotoinen levy. Itse kaulitse aina yhden taikinapalluran kerrallaan, joten taikinalevystä ei tule kovin isoa. Levitä taikinan päälle pehmeää voita ja ripottele kanelia sekä sokeria (ihan niin kuin tekisit korvapuusteja).

Kääri sitten taikina leivinpaperin avulla hitaasti rullaksi. Laita rulla leivinpaperin sisällä pakastimeen jähmettymään noin 30min ajaksi, jotta siitä saa leikattua siistejä siivuja.

Leikkaa veitsellä ohuita siivuja taikinapötkylästä ja laita uuninpellille.

korvapuustikeksit

Paista uunissa 180-asteessa noin 6-9 min ajan (riippuen hieman keksien paksuudesta). Keksit maistuvat paremmilta hyvin vaaleina eli kannattaa huolehtia siitä, etteivät ne pala uunissa. Nämä keksit eivät leviä juurikaan paistuessaan. Tästä reseptistä tulee noin 2-3 pellillistä keksejä, riippuen keksien paksuudesta.

korvapuustikeksit

Anna keksien jäähtyä ja tee sillä välin kekseille kuorrute.

Sekoita lusikalla keskenään tomusokeri, maito ja vaniljauute. Lisää maitoa teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute tuntuu sopivalta. Sen on tarkoitus valua helposti mutta olla kuitenkin sen verran jämäkkää, että jähmettyy keksin päällä. Kaada kuorrute elintarvikekäyttöön tarkoitettuun pussiin (esim pieni minigrip-pussi, pakastepussi tai pursotuspussi), leikkaa pussiin saksilla pieni reikä ja pursota täysin jäähtyneiden keksien päälle valkoisia ”raitoja”. Anna kuorrutteen jähmettyä/kovettua, ennen kuin siirrät keksit tarjoiluastialle. Jähmettymiseen ei mene kauaa, about vartti.

korvapuustikeksit

Tarjoile keksit kahvin tai maidon kanssa.

korvapuustikeksit

Herkullista korvapuustipäivää!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *