Hauskat halloweenkeksit – koristeluohjeita!

Hauskat halloweenkeksit sopivat mainiosti kaikkiin syksyn juhliin ja erityisesti tottakai halloween-teemaisiin bileisiin. Leivon keksit omalla gluteenittomalla keksireseptilläni ja koristelen ne pikeerillä (kaksi vaihtoehtoista pikeerireseptiä: marenkijauheesta tehty pikeeri tai kananmunanvalkuaisista tehty pikeeri).

hauskat halloweenkeksit

Näin teet kummituskeksin:

Näiden keksien leipomisessa käytin pääasiassa Wiltonin keksimuotteja, jotka olen ostanut Confetista. Kummituksiin käytin vauvan jalka -keksimuottia. Kummitukset ovat erityisen helppotekoisia. Pursotetaan vain valkoista pikeeriä, annetaan sen kuivahtaa ja pursotetaan päälle mustalla pikeerillä silmät. Suun ja kulmakarvat maalasin mustalla elintarvikevärillä. Kummitukset voi kuorruttaa myös vaikkapa sulatetulla valkosuklaalla ja silminä voi käyttää mustia koristerakeita tai tummaa suklaata. Halutessasi voit lisätä kummituksiin koristeeksi myös pikeerillä pieniä yksityiskohtia, kuten kurpitsan tai noidankattilan.

hauskat halloweenkeksit

Näin teet lepakkokeksin:

Tarvitset mustaa, pinkkiä ja valkoista pikeeriä. Käytin näihin marenkijauheella tehtyä 15 sekunnin pikeeriä. Apunani on aina pikeeripiikki (myös cocktailtikkukin käy), jolla on helppo levittää pikeeriä keksin päällä ja poksautella mahdollisia ilmakuplia.

Keksin täytyy olla täysin jäähtynyt, ennen kuin alat pursottaa siihen pikeeriä!
Pursota ensin mustalla tai harmaalla (tai minkä värisellä tahansa, mielikuvitus olkoon rajanasi!) pikeerillä lepakon keskiosa. Jätä tilaa silmille ja korvan sisäosille. Anna kuivua 5min. Jos teet useamman keksin samalla kertaa, tee nämä sarjatyönä. Ensimmäiset keksit ehtivät hyvin jähmettyä sillä välin, kun koristelet viimeisi keksejä. Näin ei tarvitse pitää turhia taukoja koristelun lomassa.
Pursota sitten lepakon siivet ja korvien sisäosat. Anna taas hetken aikaa kuivua.
Pursota lepakon siipiin mustat ääriviivat.
Pursota silmät ensin valkoisella pikeerillä.
Pursota sitten valkoisen silmäosan keskelle pinkki rinkula.
hauskat halloweenkeksit
Lopuksi pursota pinkin silmärinkulan keskelle mustuainen mustalla pikeerillä ja lisää ”heijastus” eli pieni valkoinen täplä mustuaisen reunaan. Anna kuivua vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään, jolloin ovat varmasti ”pinoamiskuivia” (eli keksit kestävät sen, että niitä voi laittaa päällekkäin esim tarjoilulautaselle).
hauskat halloweenkeksit

Näin teet pääkallokeksin:

Kuorruta pääkallokeksi ensin mustalla pikeerillä ja anna kuivua vähintään 6h ajan.

Maalaa valkoisella elintarvikevärillä (tai raaputa pikeeripiikillä, mustassa pikeerissä näkyy naarmut hyvin) pääkallon ääriviivat mustalle pikeerille joko vapaalla kädellä, sapluunan tai kännykän projektori-sovelluksen avulla. Pursota sitten ensin ääriviivat ja anna niiden hetken aikaa kuivua.
Pursota sitten valkoisella pikeerillä pääkallo ja leuka. Pursota sitten hampaat yksi kerrallaan, anna hampaiden jähmettyä, ennen kuin pursotat viereisen hampaan.
hauskat halloweenkeksit
Anna keksin kuivua seuraavaan päivään. Kiinnitä halutessasi kalloon pikeerikukkasia tai muita koristeita.

Pikeerillä koristellut keksit säilyvät kuivassa huoneenlämmössä, pölyltä suojassa säilytettyinä, useita viikkoja. Parhaimmilta keksit maistuvat kuitenkin mahdollisimman tuoreina. Keksit voi tehdä myös hyvissä ajoin etukäteen ja säilöä pakastamalla pakasterasiassa. Kun otat keksit pois pakkasesta, anna niiden sulaa rauhassa huoneenlämmössä riittävän monta tuntia ennen juhlia.

Hauskat halloweenkeksit ovat juhlatarjoilun lisäksi hauskoja ja ekologisia juhlakoristeita, jotka luovat tunnelmaa juhlapöytään. Näistä tykkäävät kaikki lapset ja lapsenmieliset! 🙂

Hauskoja keksikoristeluhetkiä ja hurjia halloweenjuhlia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *