Hauskat halloweenkeksit sopivat mainiosti kaikkiin syksyn juhliin ja erityisesti tottakai halloween-teemaisiin bileisiin. Leivon keksit omalla gluteenittomalla keksireseptilläni ja koristelen ne pikeerillä (kaksi vaihtoehtoista pikeerireseptiä: marenkijauheesta tehty pikeeri tai kananmunanvalkuaisista tehty pikeeri).
Näin teet kummituskeksin:
Näiden keksien leipomisessa käytin pääasiassa Wiltonin keksimuotteja, jotka olen ostanut Confetista. Kummituksiin käytin vauvan jalka -keksimuottia. Kummitukset ovat erityisen helppotekoisia. Pursotetaan vain valkoista pikeeriä, annetaan sen kuivahtaa ja pursotetaan päälle mustalla pikeerillä silmät. Suun ja kulmakarvat maalasin mustalla elintarvikevärillä. Kummitukset voi kuorruttaa myös vaikkapa sulatetulla valkosuklaalla ja silminä voi käyttää mustia koristerakeita tai tummaa suklaata. Halutessasi voit lisätä kummituksiin koristeeksi myös pikeerillä pieniä yksityiskohtia, kuten kurpitsan tai noidankattilan.
Näin teet lepakkokeksin:
Tarvitset mustaa, pinkkiä ja valkoista pikeeriä. Käytin näihin marenkijauheella tehtyä 15 sekunnin pikeeriä. Apunani on aina pikeeripiikki (myös cocktailtikkukin käy), jolla on helppo levittää pikeeriä keksin päällä ja poksautella mahdollisia ilmakuplia.
Näin teet pääkallokeksin:
Kuorruta pääkallokeksi ensin mustalla pikeerillä ja anna kuivua vähintään 6h ajan.
Pikeerillä koristellut keksit säilyvät kuivassa huoneenlämmössä, pölyltä suojassa säilytettyinä, useita viikkoja. Parhaimmilta keksit maistuvat kuitenkin mahdollisimman tuoreina. Keksit voi tehdä myös hyvissä ajoin etukäteen ja säilöä pakastamalla pakasterasiassa. Kun otat keksit pois pakkasesta, anna niiden sulaa rauhassa huoneenlämmössä riittävän monta tuntia ennen juhlia.
Hauskat halloweenkeksit ovat juhlatarjoilun lisäksi hauskoja ja ekologisia juhlakoristeita, jotka luovat tunnelmaa juhlapöytään. Näistä tykkäävät kaikki lapset ja lapsenmieliset! 🙂
Hauskoja keksikoristeluhetkiä ja hurjia halloweenjuhlia!