Kermakalja – Harry Potterin lempijuoma! (Ohje)

Kermakalja on kaikille Harry Potter -faneille tuttu juoma, jota velhot ja noidat nauttivat mm Tylypahkan läheisessä Tylyahon kylässä sijaitsevassa Kolme luudanvartta -pubissa. Nimestään huolimatta tämä kermainen juoma ei sisällä alkoholia, vaikkakin kotitontut siitä humaltuvat. Kermakaljasta on monenlaisia versioita kehitelty. Tämä meidän perheen perinteinen kermakalja on hyvin kermainen, ihanan makea ja kutkuttavan viileä jälkiruokaherkku.

Kermakaljaa varten täytyy ihan ensimmäiseksi valmistaa butterscotch kastiketta eli kermatoffee kastiketta (tai voit käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta tms. Suomen kaupoista en ole vielä löytänyt tällaista kermakaljaan sopivaa kastikemaista kermatoffeeta.). Butterscotchin valmistus on onneksi maailman helpoin ja nopein homma! Lopputuloksena pieni kulhollinen hampaisiin mukavasti tarttuvaa namia, jonka nauttiminen tosin aiheuttaa riippuvuutta herkullisuutensa vuoksi…

Kermakaljaa varten täytyy myös laittaa ajoissa jääpalat tekeytymään pakastimeen!

Kermakalja

  • 1 litra vaniljajäätelöä
  • 2 Cream Soda -juomaa (kermalimonadi, saa ostettua esim Prismasta)
  • 15 jääpalaa
  • 3-4 rkl butterscotch (kermatoffee) kastiketta (oman maun mukaan)
  • kermavaahtoa päälle (valinnainen)

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen (jäätelö paloiteltuna) ja sekoita kunnolla sekaisin. Voit halutessasi muunnella ainesosien suhteita oman makusi mukaisesti. Kaada kermakalja laseihin ja lisää halutessasi päälle hieman kermavaahtoa. Tarjoile heti ja nauti!

kermakalja

2 ajatusta aiheesta “Kermakalja – Harry Potterin lempijuoma! (Ohje)”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *