Pöllöposti – hauska tapa kutsua vieraat Kurpitsajuhliin!

Pöllöpostia käytetään taikamaailmassa, siispä Harry Potter -juhlienkin kutsut lähtevät vieraille ihan oikeina käsinkosketeltavina kirjeinä. Lähetän kuitenkin juhlakutsun vierailleni aina kirjeitse jästien Postin avulla. Pöllömme on jo kovin iäkäs, enkä halua rasittaa sitä näin vaikeilla tehtävillä, joten siksi jästiposti. Yritän kuitenkin jäljitellä pöllöpostin tyyliä alusta loppuun saakka.

Kirjekuorena käytän ruskeita kirjekuoria. Tavoitteena on, että ne näyttäisivät ikivanhoilta. Kuoreen kirjoitan nimen ja osoitteen normaaliin tapaan eli nimi (esim. rouva ja herra Weasley, neiti Granger tai ikäneito Punurmio). Seuraavalle riville mahdollisimman tarkka sijaintipaikka (esim. kerrostalon neljäs kerros tai rivitalon meren rannalla). Lopulta oikea osoite, postinumero, kaupunginosa sekä kaupunki. Samalla tavoin, kuin Harry Potterin oikeassa kirjeessä, jonka hän sai Tylypahkasta 11-vuotiaana. Tekstin kirjoitan smarigdinvihreällä tussilla.

Kirjekuoren toiselle puolelle piirrän Tylypahkan vaakunan mustalla tussilla ja sinetin piirrän punaisella tussilla ja punaisella puuvärikynällä. Olen käyttänyt sinettinä myös punaista muovailusavea, jonka olen muotoillut sinetin muotoiseksi kolikon avulla, muovaillut siihen Tylypahkan ensimmäisen kirjaimen (T suomeksi, H englanniksi, riippuen siitä, onko kirje mennyt lapselle vai aikuiselle).

Itse kutsukirje on toki pergamenttipaperia. Jos pergamentti on lopussa, olen tehnyt itse vanhalta näyttävää paperia valkoisesta A4-paperista, johon olen kirjoittanut koneella kutsutekstin, kostuttamalla sitä märällä teepussilla. Kun paperi on kuivunut, olen lopuksi allekirjoittanut sen oikealla mustekynällä ja oikealla musteella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *