Tee se itse -taikasauva – näin onnistut!

Taikasauva on velhojen ja noitien tärkein esine, joten myös omissa Harry Potter tyylisissä Kurpitsajuhlissani täytyi jokaisella vieraalla olla oma taikasauva. Taikasauvat ovat kaupasta ostettuna kalliita ja omaan silmään turhan muovisia, joten päätin tehdä taikasauvat itse. Taikasauvan teko on onneksi helppoa ja ennen kaikkea hurjan hauskaa. Juhlissa yhtenä ohjelmanumeronakin voisi olla se, että jokainen saisi tehdä itse oman sauvansa.

Taikasauvan askartelua varten tarvitset:

  • Syömäpuikkoja tai muita sopivan kokoisia tikkuja (mieluiten puisia autenttisuuden vuoksi)
  • Kuumaliimapistoolin ja reilusti kuumaliimaa
  • Akryylivärejä ja siveltimen
  • Tukevan vanhan mukin (sellaisen joka ei kaadu helposti eikä haittaa jos se sottaantuu), jota vasten voit säilyttää kuivumassa olevia taikasauvoja
  • Jonkinlaisen alustan, jolla suojaat pöytäsi kuumaliimalta ja väreiltä (koska tässä touhussa kyllä varmasti roiskuu)
  • Sopivasti taikuutta
Puisia syömäpuikkoja.
Kuumaliimapistooli on jokaisen askartelijan tärkeä työväline, jonka avulla pystyt luomaan vaikka mitä! Tämän ison mallin lisäksi (olisikohan tämä ollut Lidlistä?) meillä on myös pienempi ja näppärämpi liimapyssy, jonka ostin edullisesti Biltemasta.
Liimaa kuumaliimalla syömäpuikon toiseen päähän taikasauvan ”kahva”. Muista, että kuumaliima on KUUMAA! Tämän kyllä opit varmasti myös käytännössä. Itse poltan edelleen joka ikinen kerta sormeni, vaikka olen tätäkin hommaa jo pidempään tehnyt. Säilytä kuumaliimapistoolia myös AINA turvallisessa paikassa, kun pidät taukoja liimauksessa ja muista irrottaa pistooli seinästä välittömästi käytön jälkeen.
Tämän pistoolin kanssa oli hieman teknisiä ongelmia, joten kuumaliimaa oli lopulta kaikkialla. Tämä on yksi syy siihen, miksi pöytä on hyvä olla suojattuna jollain (esim isolla kartongilla). Kuumaliimaa voi liimailla syömäpuikkoon oman mielen mukaisesti ja luoda ihan omanlaisensa taikasauvan. Tai sitten voi katsoa vaikka netistä tai kirjoista, minkälaisia sauvoja Harry Potter -elokuvien päähenkilöillä oli käytössään. Laita liimaa vähän kerrallaan ja kääntele tikkua samalla, huomioiden, että kuumaliima valuu alussa aika voimakkaasti painovoiman mukaisesti alaspäin. Joten jos tavoittelet jotain tiettyä muotoa, vaatii se hieman enemmän suunnittelua ja nopeita liikkeitä. Onneksi liima myös jäähtyy melko nopeasti. Muista, ettet koske liimakohtaan, ennen kuin se on täysin kuivunut. Käytä mukia avuksesi taikasauvojen kuivatuksessa.

Vinkki: Taikasauvan kahvaosaan voit liimata myös esimerkiksi pieniä askarteluhelmiä tai vaikkapa pieniä muovisia hämähäkkejä!

Taikasauvojen maalamiseen kannattaa käyttää akryylivärejä. Ne ovat riittävän peittäviä ja kuivuvat nopeasti. Akryylivärejä saa nykyään melkein mistä tahansa kaupasta. Lidl myy myös edullisia ja hyvälaatuisia akryylivärejä silloin tällöin erikoiskampanjoissaan, sieltä olen usein niitä ostanut ja ollut tyytyväinen. Toki myös kirjakaupat ja taidetarvikeliikkeet sekä askarteluliikkeet myyvät akryylivärejä, niissä hinnat ovat vain korkeammat.
Maalaa taikasauvat aina yksi osa kerrallaan ja anna kuivua välillä mukissa, siten että maalattu osa töröttää pystyssä eikä osu mukiin eikä mihinkään muualle. Voit käyttää mitä tahansa värejä haluatkin. Esim maalaa sauvan alaosa mustaksi ja vaalenna väriä asteittain kärkeä kohti. Tai maalaa kultainen sauva. Tai valkoinen sauva. Tai vaikka vihreä sauva!
Taikasauvat valmiina odottamassa uusia omistajiaan! Muista, että sauva valitsee aina omistajansa. Meidän Kurpitsajuhlissa sauvaseremonia suoritettiin tupiin lajittelun jälkeen.
Voldemortin taikasauva. Kahvaosan askartelin muovailusavesta, jota myöskin voi käyttää avukseen tässä hommassa.
Accio wands!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *