Eläinkeksit – muotokuvia tärkeistä eläimistä

Eläinkeksit ovat lähellä sydäntäni, koska eläimet ovat olleet minulle aina tärkeitä. Tällä hetkellä meillä on kaksi koiraa, cockerspanieli Helmi ja jackrussellinterrieri Minni, sekä vanhempieni omistuksessa oleva hevonen Sisu, joka on minun hoitovastuullani. Olen lapsesta saakka elänyt koirien ja hevosten parissa. Nuorempana työskentelin jopa Eläinlääketieteellisessä korkeakoulussa (nykyinen yliopistollinen eläinsairaala) eläintenhoitajana ja pääsin hoitamaan kaikenlaisia eläimiä aina hiiristä hevosiin.

Teen yleensä muotokuvakeksejä aina jostain tietystä eläimestä. Olen maalannut tilauksesta erityisesti monta erilaista kissaa, joiden tausta on ollut aina hyvin liikuttava. Moni on halunnut muistokeksin omasta edesmenneestä eläimestään ja säästänyt keksin koristeena. Keksithän säilyvät huoneenlämmössä, kuivassa ja pölyltä suojattuna pitkään, joten näitä voi käyttää myös taulujen tapaan. Jotkut ovat jopa kehystäneet keksinsä.

Keksitaiteeni teen alusta loppuun omin käsin. Keksitaikina on tottakai gluteeniton (klikkaa reseptiin), samoin kuin pikeeri (klikkaa reseptiin).

Eläinkeksit koiria
Helmi cockerspanieli, Taco pinseri (ystäväni koira, Helmin ”boyfriend”) ja Minni russeli. Näissä kekseissä olen ensin pursottanut valkoisen pikeerin koiran muotoon ja sitten, pikeerin kuivuttua, maalannut elintarvikeväreillä päälle vapaalla kädellä. Tällä tavoin keksiin tulee hauska 3D-efekti.
Käsinmaalatut eläinkeksit
Iida jackrussellinterrieri, käsinmaalattu tasaiselle pikeeripinnalle elintarvikeväreillä, kuten alla olevatkin keksit.
Toinen keksi Iidasta.
Riku cairnterrieri.
Topi cockerspanieli, edesmennyt perheystävämme koira.
Ensimmäinen maalaamani kissakeksi. Tätä ennen harjoittelin kissan kasvojen mittasuhteiden maalaamista ja piirtämistä paperille monta viikkoa, koska en ollut ikinä osannut piirtää kissan kasvoja oikein. Tämä oli erittäin tervetullut haaste, josta lähti liikkeelle tämä eläinmuotokuvien maalaaminen. Kuvan kissa on lempinimeltään Pupu.
Eläinkeksit kissa
Leo-kissan muistokeksi.
Harjoittelutyö. Opettelin maalaamaan kissan silmiä hieman realistisemmin. Hyvin haastavaa hommaa, ja vielä on matkaa kuljettavana…
Tilauskeksi, Sulo-kissa.
Tilauskeksi, muistokeksi edesmenneestä rakkaasta kissasta.
Eläinkeksit hevosia
Hevoskeksejä. Ylärivissä meidän hevosemme Sisu, sitten kummipoikani Simo ja hänen äitinsä Rula. Alarivissä edesmennyt valkoinen hevosystäväni Lego ja vieressä Sisun bestis Elmo. Kaikkiin on otettu mallia ottamistani valokuvista. Nämä on tehty myös siten, että ensin pursotin pikeerin ja sitten maalasin päälle elintarvikeväreillä.
Sisu heppa. Tämä meni joululahjaksi kengittäjällemme.
Harjoitustyö hevosesta.
Eläinkeksit karhu
Suomen kansalliseläin ja kansalliskasvi. Tämän maalasin itsenäisyyspäivän kunniaksi harjoitustyönä.
Eläinkeksit pöllö
Pöllökeksi.
Eläinkeksit
Kuvassa Helmi ihailee poikaystävästään tehtyä keksiä. Maistuis varmaan sullekin! (Näitä keksejä ei tosin ole koirille tarkoitettu, vaikkei olekaan katastrofi, mikäli jokunen keksi vahingossa lattialle tipahtaisi ja parempiin suihin päätyisi.)

Näissä kekseissä olen pyrkinyt hieman realistiseen ulkonäköön, säilyttäen kuitenkin naivistisen tyylini. Yritän saada taiteellani aina hymyn katsojan suupieliin ja ilahdun joka kerta, kun näin käy. Eläinkeksit ovat ehdottomasti parhaita keksejä tehdä!

4 ajatusta aiheesta “Eläinkeksit – muotokuvia tärkeistä eläimistä”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *