Hauvateemaiset synttärit

Hauvateemaiset synttärit sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Esikoinen täytti 15 vuotta, eikä enää halua mitään erityistä teemaa synttäreilleen, joten äiti päätti sitten teeman; vuf! 😉 Olin kuopuksen edellisiä synttäreitä varten ostanut hauskat Meri meri -merkkiset mäyräkoiran malliset tarjoiluastiat Confetista, jotka jäivät tuolloin käyttämättä, koska kuopus vaatikin Ryhmä Hau -synttärit. Joten nyt kaivoin kaapin pohjalta ne mäykkyastiat ja sitten leivottiin kuopuksen lemppari keksimuotilla pikkuisia söpöjä mäyräkoirakeksejä gluteenittomalla keksireseptilläni. Lisäksi leivoin muutaman koiranluun muotoisen keksin ja jätin ne koristelematta, jotta näyttivät mahdollisimman aidoilta koirankekseiltä.

Leivoin toki teemaan sopien myös muutaman kakun. Molemmista löytyy sisältä suklaa- ja sitruunavaahdot, kuorrutus samalla suklaavaahdolla (sulatettua suklaata sekoitettuna kermavaahtoon). Mäykkykeksit koristeltu elintarvikeväreillä ja kaakaojauheella värjätyllä pikeerillä.

Pikeerin lisäksi koristelin osan hauvakekseistä sulatetulla maitosuklaalla. Sulatin vain Fazerin sinistä, kaadoin sulan suklaan pursotuspussiin ja pursotin keksin päälle. Nenät ja silmät pursotin mustalla pikeerillä. Nämä maistuivat tosi herkullisilta.

hauvateemaiset synttärit keksejä

Teemaan sopivia muitakin herkkuja ja koristeita olisi ollut hauska tehdä vaikka kuinka paljon enemmän, mutta tällä kertaa ei aika eikä jaksaminen riittänyt. Seuraavalla kerralla sitten! Tällä kertaa makeiden herkkujen lisäksi tarjolla oli tuoreita pilkottuja kasviksia, hedelmiä ja sipsiä dipin kera. Näillä saatiin hyvin mahat täyteen. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *