Ryhmä Hau -keksit – söisitkö nämä kaverit?

Ryhmä Hau on tässä talossa kova sana. Perheestämme löytyy 4-vuotias kovanluokan Ryhmä Hau -fani, joka tietenkin toivoo joka ikisille synttäreille ja kissanristiäisille aina Ryhmä Hau -keksejä. 😀 Kyseistä tv-sarjaa on tullut katsottua telkusta ihan riittävästi muutaman vuoden ajan ja nyt suuri hitti on uusin elokuva, josta inspiroituneena leivoin keksejä. Näiden keksien koristelu olikin sitten melkoinen urakka, tuhansine välivaiheineen, mutta mitäpä sitä ei äiti lastensa eteen tekisi? 😉

Keksimuotteja minulla ei tietenkään tällaisiin löydy, joten jouduin ensin piirtämään hahmot paperille, sitten jäljittelemään hahmojen ääriviivat leivinpaperille ja leikkaamaan hahmot saksilla irti leivinpaperista. Sitten vain painoin nämä itsetehdyt sapluunat kaulittua taikinaa vasten ja leikkasin veitsen avulla oikeankokoiset hahmot uunipellille leivinpaperin päälle.

Ryhmä Hau

Keksit ovat gluteenittomia keksejä, joihin resepti löytyy täältä (keksitaikinaan vaihdoin muutaman ruokalusikallisen kaakaojauhetta, jolloin sain suklaanmakuisia ja tummia keksejä). Keksien täytyy pitää tällaisissa hahmoissa hyvin muotonsa, ja sen oma taikinani onneksi hyvin tekeekin. Keksin päälle pursotin ensin valkoista pikeeriä (ohje pikeeriin täältä). Sen kuivuttua kovaksi, maalasin elintarvikeväreillä hahmojen ääriviivat paikoilleen, käyttäen apunani kännykkäni projector-sovellusta (iPhonessa nimellä ”Tracing projector”). Sitten pursotin elintarvikeväreillä värjätyllä pikeerillä yksityiskohdat.

Ryhmä Hau

Lopuksi, kun nämä pikeerit olivat täysin kuivuneet, maalasin vielä elintarvikeväreillä yksityiskohdat, jotka viimeistelivät lopputuloksen. Pitkä prosessi siis, mutta ei työtä liika suurta, ei pentua liika pientä, right?! 😀

Näistä kekseistä tuli aika söpöjä, eikö?

Ryhmä Hau

Ja ei olisi Ryhmä Hauta ilman Rikua. Veljenpoikani pyysi erikseen Riku-keksiä, joten pitihän hänelle sellainen sitten tehdä.

Oma lempihahmoni tässä sarjassa on Kanatuinen, joten täytyihän minun tehdä vielä pormestari kanoineen.

Ja sitten, kun olin saanut nämä keksit vihdoin tehtyä ja lapset olivat ne napostelleet, tulikin halloween ja sain idean tehdä siihen sopivia Ryhmä Hau -keksejä! 😀

Ryhmä Hau

Ryhmä Hau keksit voi tehdä myös helpommalla tavalla, mikäli ei innostu näin haastavasta ja pitkästä prosessista. Leivo vain pyöreitä keksejä, päällystä ne valkoisella pikeerillä ja maalaa päälle elintarvikeväreillä hahmojen naamakuvat. Voit käyttää myös elintarviketusseja, joita saa ostettua leivontatarvikeliikkeistä ja nettikaupoista (esim. Confetti).

Ryhmä Hau

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *