Vauva-aiheiset keksit juhlatilaisuuksiin

Vauva-aiheiset keksit ovat hauska lisä vauvan ristiäisten tai nimenantojuhlien tarjoilupöytään. Ne ovat suosittuja myös babyshower-juhlissa. Sen lisäksi, että ne ovat osa herkkupöytää, ne ovat myös erinomaisia aiheeseen sopivia koristeita ja tunnelmanluojia! Leivon keksit omalla gluteenittomalla reseptilläni ja koristelen keksit pikeerillä (klikkaa resepti ja vinkit kuvien kera!).

vauva-aiheiset keksit
Vauvan body -keksit ovat omia suosikkejani koristella. Koristeluvaihtoehtoja on lukemattomia ja teeman sekä värit voit valita oman maun mukaan. Etsin tätä keksimuottia pitkään kotimaan kaupoista, kunnes vihdoin se osui sattumalta silmääni viime vuoden lopulla Prisman alennushyllyssä! Tähän asti siis olin kaikki nämä vuodet leikannut jokaisen body-keksin käsin terävällä veitsellä leivinpaperista leikatun sapluunan avulla, mikä on tosi hidasta puuhaa. Nämä ylläolevat keksit tein pienen pojan 1-vuotisjuhliin.
vauva-aiheiset keksit
Jos teema ja värit mietityttävät, kannattaa hyödyntää juhlien ajankohtaista vuodenaikaa. Näillä kekseillä juhlittiin 1-vuotiasta tyttöä, joka oli syntynyt joulun aikaan. Bodyn teksti oli kopioitu tytön omasta paidasta.
Pojan ristiäiskeksejä poliisi-teemalla. Näissä ei ollut keksimuotteja käytettävissä vielä. Poliisi-logon piirsin vapaalla kädellä elintarviketussilla täysin kuivuneen pikeeriin pintaan.
vauva-aiheiset keksit
Pienen tyttövauvan nimenantojuhliin hennon vaaleanpunaisia keksejä. Nämä on tehty vuosi sitten. Lastenvaunuihin ja sydämiin minulla oli tuolloin muotit, muut on leikattu käsin.
Vauvan juhlissa keksien teema voi liittyä myös esimerkiksi vauvanhuoneen verhojen kuviointiin tai vauvalle annettuun ensimmäiseen pehmonalleen tai vanhempien lempieläimiin.
Tämä 1-vuotias juhlasankari rakasti erityisesti autoja ja kulki ympäriinsä päristelemässä auto kädessään. Siispä autokeksi oli aika selkeä valinta.

Vauva-aiheiset keksit ovat siitä helppo juhlatarjottava, että ne voi tehdä viikkoja etukäteen ennen juhlapäivää ja ne säilyvät hyvinä ihan vain huoneenlämmössä kuivassa ja pölyltä suojattuina. Tarvittaessa voit myös pakastaa koristellut keksit. Ne on helppo siirtää juhlapaikalle kaikkien tsiljoonien vauvan tarvikkeiden kanssa, eikä tarvitse huolia niiden säilymisestä juhlapöydässä samalla tavoin kuin kylmässä säilytettävien tarjottavien kanssa. Keksit voi asetella samantien esille koristeina ja kerätä sitten loput pois juhlien loputtua – jos niitä jäljelle edes jää.

Itse innostuin erityisesti vauva-keksien myötä tästä keksikoristelu-touhusta niin, että jäin totaalisesti koukkuun. Lisähuomiona myös, että en itse ollut ennen lasteni syntymää juurikaan leiponut mitään. Ennen esikoistani en edes tehnyt keittiössä juuri muuta, kuin söin valmisruokia. Vauvan synnyttyä minussa heräsi jokin kummallinen sisäinen palo leipomiseen. Halusin leipoa itse lapsilleni jokaiseen juhlapäivään parhaimmat juhlaherkut, sellaiset, joista hekin innostuisivat. Oman innostukseni myötä myös lapseni ovat olleet mukana leipomassa ihan pienestä pitäen. 2-vuotias kuopuksemme osaa jo kaulita keksitaikinaa ja painella muotit siihen (ja syödä puolikiloa taikinaa samalla). Esikoinen leipoi ja koristeli oman kakkunsa itse pienellä avustuksella vasta 4-vuotiaana. Sotkuista touhuahan se lasten kanssa on, mutta mukavaa yhdessäoloa, josta jää lapsille hyviä muistoja sekä opettaa tärkeitä elämäntaitoja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *