Pääsiäispupu -keksin koristelu – ohjeet videon kera!

Pääsiäispupu -keksi on hauska koriste pääsiäisen juhlapöytään. Pupun koristelu pikeerillä on myös mukavaa pääsiäispuuhaa kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Pupukeksejä varten tarvitset ensinnäkin pupun muotoisia keksejä. Viime pääsiäisenä leikkasin pupukeksini käsin veitsen avulla, mutta tänä vuonna ostin Confetista hauskoja Wiltonin pääsiäismuotteja, joissa oli mukana myös söpöt pupun pää -muotit. Leivon keksit omalla reseptilläni (klikkaa tästä) gluteenittomana. Näihin kekseihin lisäsin tällä kertaa taikinaan vielä suklaahippusia.

pääsiäispupu

Pupuja varten tarvitset tietysti myös pikeeriä (klikkaa reseptiin ja vinkkeihin tästä), jolla puput koristellaan. Näille pupuille laitoin koristeeksi pikeerikukkasia ja pikeerilehtiä korvien juureen, mutta puput ovat sööttejä ilmankin. Pikeerikukkaset teen yleensä etukäteen isompana satsina kerrallaan ylimääräiseksi jääneestä pikeeristä. Pursottelen pieniä kukkasia hyvin paksusta pikeeristä erimuotoisten tyllien eli pursotuspäiden avulla leivinpaperille. Kuivuttuaan kukkaset voi siirtää pieneen rasiaan odottamaan sopivaa hetkeä – kuten vaikkapa pääsiäispupu -keksejä.

Tarvitset pupuja varten ainakin valkoista sekä vaaleanpunaista 10-15 sekunnin pikeeriä, sekä lisäksi mustaa vähän paksumpaa pikeeriä silmiä varten. Vaihtoehtoisesti voit piirtää pupulle silmät ja suun mustalla elintarviketussilla, joita myydään leivontatarvikekaupoissa. Itse maalasin pupuilleni silmäripset ja suut mustalla elintarvikevärillä siveltimen avulla. Tarvitset myös pikeeripiikin eli välineen, jolla pikeeriä on helppo levittää ja tasoittaa. Hyvänä vaihtoehtona myös cocktailtikku ajaa saman asian. Lisäksi on hyvä varata vierelle talouspaperia, johon pyyhkiä pikeeripiikkiä joka käytön välissä. Keksi kannattaa myös koristella talouspaperin päällä, siinä sitä on helppo käännellä paperista kiinni pitäen.
pääsiäispupu
Punaiset posket maalasin pupuille vaaleanpunaisella elintarvikevärillä siveltimen avulla. Pupuille voisi vielä maalata tai pursottaa viikset, mutta tänä vuonna omat pupuni jäivät tarkoituksella viiksettömiksi. Koristelun jälkeen siirrä puput kuivumaan sellaiseen tilaan, jossa ilma kiertää, esim keittiöntasolle yön yli. Varo heiluttelemasta keksiä heti koristelun jälkeen, sillä pikeerin pinta alkaa kovettua nopeasti, mutta pikeeri on sisältä vielä täysin märkää. Silloin on vaarana, että pikeerin pinta romahtaa ja syntyy pikkuisia koloja. Kiinnitä kukkakoristeet pikeerin avulla vasta, kun pupun pikeeri on täysin kuivunut. Pikkuisia lehtiä voit pursottaa pienen minigrip-pussin avulla, leikkaamalla pussin pään v-muotoon.
Tässä vielä pääsiäispupu -keksin koristeluvideo. Hauskoja koristeluhetkiä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *