Eläinmuotokuvia keksitaiteessa mustavalkoisena

Eläinmuotokuvia olen tehnyt tähän asti yleensä värien kera. Tällä kertaa päätin kokeilla tekniikkaa, jonka olen bongannut internetin ihmeellisestä maailmasta; musta pohja + valkoinen väri. Tätä käytetään piirtämisessä ja maalamisessa, mutta tällaisia keksejä en vielä ollut itse nähnyt. Olin jo pitkään halunnut testata tätä tyyliä ja nyt päätin kokeilla sitä keksitaiteella, koska jääkaapista löytyi valmiiksi mustaa täyttöpikeeriä. Kuorrutin siis ensiksi gluteenittomat keksini (klikkaa resepti) mustalla pikeerillä (klikkaa resepti ja vinkit pikeeriin) ja annoin niiden kuivua seuraavaan päivään.

Musta pikeeri voi tuntua haasteelta, mutta täydellisen mustan värin saavuttamiseen on olemassa muutama niksi. Ensinnäkin käytän pikeerin värjäykseen Progelin mustaa elintarvikeväriä, se on pigmentiltään vahvempaa, kuin Wiltonin musta, joten sitä tarvitaan vähemmän. Toiseksi, kun värjäät pikeerin, jätä se hieman harmahtavaksi ja laita jääkaappiin pursotuspussiin tai huolellisesti kelmulla peiteltyyn ilmatiiviiseen rasiaan tekeytymään seuraavaksi päiväksi; väri nimittäin aina tummuu ajan myötä. Seuraavana päivänä sinulla onkin täysin mustaa pikeeriä. (Värien tummuminen pätee ihan jokaiseen väriin pikeerin värjäämisessä, joten pikeeri kannattaisi valmistaa vähintään pari tuntia ennen koristelua.).

Keksien ollessa valmiita maalaamiseen, etsin netistä kuvia eläimistä juuri oikeanlaisessa asennossa ja kännykkäni projektori sovelluksen avulla maalasin eläinten ääriviivat pikeerille. Nämä keksit ovat harjoituskeksejä, eivät myytäväksi tarkoitettuja. Koirakeksissä käytin itse ottamaani valokuvaa. Eläinmuotokuvia maalatessani teen toki aina omia pieniä muutoksia kuvaan, jotten pelkästään kopioisi kuvaa ja kykenisin antamaan keksitaiteelleni oman niin sanotun leimani.

Tässä ottamani valokuva, josta otin mallia.
Koirakeksin ääriviivat valmiina, tästä eteenpäin maalasin kaiken vapaalla kädellä ilman projektori sovelluksen apua. Tässä vaiheessa kuvittelin vielä, että tuosta noin vain maalaan tuohon nuo viivat ja se on siinä. Kuinka väärässä olinkaan! 45 minuutin kuluttua maalasin edelleen tätä samaa koiruutta hieman jo tuskastuneessa tilassa. Tässä tarvittiin nimittäin sen valkoisen värin lisäksi myös mustaa väriä ja harmaan eri sävyjä ja loputtomasti blendausta eli häivyttämistä. Värien laimentamiseen käytän aina kirkasta alkoholia (39%), joka haihtuu nopeasti pikeerin pinnalta, eikä imeydy pikeeriin. Keksiin ei siis jää alkoholia (koska se haihtuu pois kuivuessaan), maalaus kuivuu nopeammin, värit käyttäytyvät paremmin ja pikeerin pinta ei vaurioidu niin helposti.
eläinmuotokuvia
The Black Dog Cookie. Hän on ystäväni komea pinseri nimeltään Taco.
eläinmuotokuvia
The Black Horse Cookie.
The Black Cat Cookie.
The Leopard Cookie. Tässä testasin miten värit käyttäytyvät mustalla pohjalla, jättäen kuitenkin mustavalkoisen tunnelman keksiin. Tämä oli minun tämän vuotinen pääsiäismunakeksini (keksimuottina käytetty Wiltonin pääsiäismuna -keksimuottia).

Mustavalkoiset muotokuvat ovat ehdottomia suosikkejani maalata ja aion jatkossakin varmasti käyttää tätä hauskaa mutta yllättävän haastavaa tekniikkaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *