Perhoskeksi – koristeluohje kuvien ja videon kera!

Perhoskeksi on hauska ja herkullinen lisä vaikkapa kevään ja kesän juhlapöytiin. Perhoskeksiä varten tarvitset ensinnäkin perhosen muotoisia keksejä. Itse käytän omaa gluteenitonta keksireseptiäni (klikkaa reseptiin), joka pitää mukavasti muotonsa uunissa. Perhosiin minulla on käytössäni perhoskeksimuotti, jonka taisin aikoinaan ostaa Confetista. Voit myös printata netistä kuvan perhosesta, jäljentää kuvan leivinpaperille ja leikata leivinpaperista itsellesi sapluuna, jonka avulla voit leikata perhosen muotoisia keksejä terävällä veitsellä valmiiksi kaulitusta taikinasta (näin itse teen aina, kun en omista jotain tiettyä muottia).

Sitten tarvitset tietysti myös pikeeriä (klikkaa resepti ja vinkit). Voit koristella perhoset ihan millä tahansa väreillä haluat. Perhoskeksi voi muistuttaa väreiltään aitoja perhosia tai mielikuvitusperhosia. Itse käytin näihin perhosiin lempivärejäni mustaa, sinistä ja valkoista. Tässä tekniikassa pikeerin on oltava sopivan löysää, about 10 sekunnin pikeeriä. Sellaista, ettei se valu reunoilta yli, mutta levittyy silti nopeasti.

Tarvitset keksin ja pikeerin lisäksi myös pikeeripiikin (cocktailtikkukin käy) sekä puhdasta talouspaperia. Lisäksi tarvitset jonkin alustan, jonka päällä keksit voivat kuivua tukevasti seuraavat 6-12h. Itse käytän usein kylmää uuninpeltiä ja olen myös kuivattanut usein keksejäni kylmässä uunissa (HUOM! Huolehdi siitä, ettei uunia laiteta vahingossa päälle silloin, kun keksit kuivuvat siellä!).

perhoskeksi
Jäähtyneet perhoskeksit valmiina koristelua odottamassa. Keksin täytyy olla täysin jäähtynyt ennen koristelua.
perhoskeksi
Näissä perhosissa käytetään niin sanottua wet-on-wet-tekniikkaa, jossa erivärisiä pikeereitä yhdistelemällä pystyy luomaan erilaisia kuvioita pikeeripiikin avulla (cocktailtikkukin käy). Tämä koristelutapa on hyvin suosittua maailmalla ja ulkomaisilta keksibloggaajilta olen minäkin sen oppinut. Jokainen tekee asiat kuitenkin vähän omalla tavallaan, ja tässä on minun tapani koristella nämä. Alla olevasta videosta näet, miten koristelen perhoseni.

Pursotan siis ensimmäiseksi mustalla pikeerillä perhosen siiven rajat ja annan pikeerin hetken kuivahtaa, jotta se ei lähde valumaan yli, kun täytän keksin pikeerillä. Sitten pursotan hieman lisää mustaa siipien reunoihin ja pursotan loppuosan sinisellä pikeerillä. Pikeeripiikin avulla vedän mustasta pikeeristä ”viivoja” siniseen pikeeriin, kohti perhosen vartaloa. HUOM! Piikin (tai cocktailtikun) pää täytyy puhdistaa talouspaperilla jokaisen vedon jälkeen.

Lopuksi pursotan valkoisella pikeerillä pikkuiset täplät siiven kärkiosiin. Siipien on hyvä kuivahtaa hetken verran, ennen kuin pursotat perhosen vartalon. Vartalon voit tehdä mustista palluroista (joiden täytyy antaa kuivahtaa hetken, ennen kuin pursotat seuraavan, muutoin ne valuvat toisiinsa kiinni) tai pitkulaisesta pötköstä. Vain mielikuvitus on rajanasi tässä hommassa!

Hauskoja koristeluhetkiä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *