Kahvilla maalaaminen – hauska tapa koristella keksejä!

Kahvilla maalaaminen ei tulisi ensimmäiseksi mieleen aamukahvia keitellessä. Itse en tosin kahvia juo lainkaan (enkä teetä, jonka vuoksi moni luokittelee minut jonkinlaiseksi kummajaiseksi), mutta pidän kahvin tuoksusta ja kahvinmakuisista leivonnaisista. Monet taiteilijat ympäri maailmaa käyttävät kahvia myös taiteen luomiseen ja siispä minäkin päätin kokeilla, miten homma oikein käytännössä toimii.

kahvilla maalaaminen

Kahvilla maalaamiseen tarvitset vain kahvia ja siveltimen. En tiedä, miten muut taiteilijat tämän homman käytännössä toteuttavat, mutta itse käytin vain pikakahvia, jonka päälle kaadoin lautasella muutaman pisaran vettä. Lisäksi tarvitset tottakai itse keksin (katso gluteenittomien muotonsa pitävien keksieni resepti täältä), joka on kuorrutettu pikeerillä (resepti ja vinkit pikeeriin täältä). Huomioithan, että pikeerin tulee olla täysin kuivunutta, ennen kuin siihen voi maalata mitään.

kahvilla maalaaminen

Taiteen tekemisessä vain taivas on rajana. Kokeile siis rohkeasti eri tekniikoita ja tapoja. Voit maalata vaikkapa alkuun päästäksesi kukkasia tai abstrakteja kuvioita. Keksitaiteessa parasta on se, että mikäli valmis teos ei miellytä silmää, sen voi samantien pistellä poskeensa, eikä sen jälkeen harmitakaan enää niin paljon. Kahvilla pikeerille maalaaminen kannattaa aloittaa hyvin hennoista sävyistä, edeten hitaasti kohti tummempaa. Sivellin ei saa olla liian märkä koskiessaan pikeeriin, siksi kannattaa varata maalatessa vierelle aina myös talouspaperia, johon sivellintä voi pyyhkäistä kevyesti.

Kahvimaalaukseni oli seuraavana päivänä täysin kuivunut mutta silti pinnalta kauniin kiiltävä ja sileä. Keksi tuoksui ja maistui mukavan hennosti kahville. Kahvin ystäville loistava lahjaidea! Lisäksi itseäni miellyttää kahvilla maalaamisessa sen luonnonmukaisuus verrattuna elintarvikeväreillä maalaamiseen. Tästä innostuneena olen kokeillut myös kaakaolla maalaamista.

Tässä vielä lyhyt video kahville maalaamisesta. Hauskoja maalaushetkiä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *