Kurpitsajuhlat – Tylypahkan juhlatarjoilu

Kurpitsajuhlat Harry Potterin tapaan ovat oiva tapa juhlistaa vaikkapa Halloweenia tai lasten (ja aikuisten) synttäreitä. Kurpitsajuhlissa tärkeintä osaa näyttelee tietysti Tylypahkan maailmankuulu juhlapöytä, joka pursuaa toinen toistaan herkullisempia tarjottavia, sekä suolaisia että makeita. Tunnetuimpia taikamaailman herkkuja ovat kermakalja (butterbeer), kurpitsaleivokset (pumpkin pasties), siirappitorttu (treacle tart, Harry Potterin lempijälkkäri), kurpitsamehu (pumpkin juice), suklaasammakot (chocolate frogs) ja Bertie Pottin jokamaunrakeet (Bertie Pott´s every flavour beans). Lisäksi tein tietysti itse Harry Potter -keksejä.

Halusin ehdottomasti tarjota kaikkia näitä kurpitsajuhlissamme ja kesti melko pitkään, ennen kuin löysin netin englanninkielisistä blogeista sopivat reseptit ja muokkasin ne meidän perheelle sopiviksi. Keskimmäisen lapsemme keliakian vuoksi kaiken yhteisen tarjottavan tulee olla aina gluteenitonta. (Se on asia mistä en jousta, koska en halua, että hän joutuu ikinä omassa kodissaan kokemaan jäävänsä paitsi mistään keliakian takia.) Lähtökohtaisesti teen yleensä kaiken juhlatarjottavan alusta asti itse, koska ensinnäkin itse tekemällä gluteenittomista herkuista saa yleensä paremman makuisia, kuin kaupan tarjottavista. Toisekseen, jos joutuisin ostamaan kaiken kaupasta gluteenittomana, tulisi se maksamaan turhan paljon. Eli itse tekemällä pystyy myös säästämään paljon. Sen vuoksi olen tehnyt suurimman osan rekvisiitastanikin itse.

Kurpitsajuhlistamme yksikään vieras ei ikinä lähde kotiin nälkäisenä, päinvastoin! Saatan jopa sortua joskus jonkinlaiseen liioitteluun herkkujen määrän suhteen. Puolustuksekseni mainittakoon, että haluan vain toteuttaa Harry Potter juhlat mahdollisimman autenttisesti. Tylypahkassakin juhlapöydät aina pursuilevat herkuista. Meidän perheessä ei myöskään ikinä yksikään herkku jää kovin kauaksi aikaa nurkkiin pölyyntymään, koska lapsemmekin ovat perineet minun sekä mieheni molempien suvuissa vahvana kiertävän herkkugeenin (toim.huom. lapseni syövät pääasiallisesti terveellisesti, juhlaherkuttelu on sallittua, ja erityisesti Kurpitsajuhlat ovat sallittu poikkeus!). Kurpitsajuhlien vieraat saavat myös juhlista poistuessaan ottaa mukaansa niin paljon herkkuja, kuin haluavat. Eli mitään ei heitetä roskiin, kaikki tulee kyllä ajan mittaan syödyksi. Yleensä viimeistään seuraavan päivän iltaan mennessä.

Kurpitsajuhlat ovat meidän perheessä vähän niin kuin joulu. Joka vuosi samaan vuodenaikaan toistuva perinne, jolloin perhe kokoontuu yhteen tietyn teeman ympärille nauttimaan herkuista ja yhdessäolosta. Kurpitsajuhlien jälkeen voi hyvillä mielin sulatella herkkuja vuoden ajan, kunnes koittaa taas seuraava Kurpitsajuhlapäivä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *