Harry Potterin lempiherkku siirappitorttu (resepti)

Harry Potterin lempiherkku on siirappitorttu eli englanniksi treacle tart. Joten oli itsestäänselvää, että siirappitorttua tarjotaan myös meidän jo perinteeksi muodostuneissa Kurpitsajuhlissa. Tämä resepti ei ole omani. Se on alunperin kotoisin Englannista. Siirappitorttu on helppotekoinen ja maistuu makealta. Kannattaa nauttia kermavaahdon kera. Itse tein tämän gluteenittomana tottakai, mutta sen pystyy samalla ohjeella tekemään myös vehnäjauhoista. Halutettasi voit käyttää myös kaupan valmistaikinaa (makea piirakkataikina). Tämä on hyvin makea ja sokerinen herkku, joten ei ihmekään, että Harry tähän ihastui.

Harry Potterin siirappitorttu

Taikina:

  • 3 ja 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl sokeria
  • 115g kylmää voita
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Kaada jauhot, sokeri ja paloiteltu voi kulhoon. Nypi käsin taikinaksi. Lisää lopuksi vesi ja pyörittele taikinasta pallo. Laita jääkaappiin tekeytymään 2h ajaksi. Painele sitten taikina voideltuun vuokaan ja laita takaisin jääkaappiin odottamaan.

Tee sitten täyte:

  • 300g vaaleaa siirappia
  • 1 ja 1/2 rkl tummaa siirappia
  • 1 sitruunan mehu + raastettu kuori
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl gluteenittomia korppujauhoja

Pese ensin sitruuna huolellisesti, raasta siitä sen keltainen kuori ja purista mehu. Sekoita sitten isossa kulhossa siirapit ja sitruunamehu kuoriraasteineen. Riko munat erilliseen astiaan, sekoittele niiden rakenne kevyesti lusikalla rikki ja lisää sitten siirappisekoitukseen. Sekoita lopuksi mukaan korppujauhot. Voit tehdä sekoittamisen isolla lusikalla tai käsivispilällä kevyesti vatkaten. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25min tai kunnes täyte on jähmettyneen näköistä ja kestää kosketusta.Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

harry potterin lempiherkku

Tämä Harry Potterin lempiherkku osoittautui meidän perheessä niin suureksi herkuksi, että olisi pitänyt leipoa samantien kaksi piirakkaa, kun katosi niin nopeasti vuoasta..! 🙂 Tätä siirappista herkkua leivotaan meillä vain kerran vuodessa halloweenin aikaan, jolloin järjestämme Harry Potter -juhlat ja muutamme kotimme Tylypahkaksi. Mikään ei luo, leijuvien kynttilöiden lisäksi, juhlatunnelmaa niin hyvin, kuin teemaan täydellisesti sopivat juhlatarjoilut. Siirappitortun lisäksi tarjolla on toki myös kermakaljaa (resepti tulossa), kurpitsaleivonnaisia (klikkaa reseptiin), kurpitsamehua (resepti tulossa), suklaasammakoita (resepti tulossa) ja vaikka mitä muuta!

Accio treacle tart!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *