Harry Potter juhlat!

Harry Potter -juhlat ovat meidän perheessämme jo monivuotinen perinne. Järjestän juhlat yleensä aina halloweenin aikaan nimellä ´Kurpitsajuhlat´. Koristelen kotimme Tylypahkaksi, suunnittelen teemaan sopivaa taianomaista ohjelmaa, askartelen kasoittain taikasauvoja sun muuta rekvisiittaa ja leivon kasoittain Harryn lempiherkkuja, kuten siirappitorttua (treacle tart -resepti) ja kurpitsaleivoksia (pumpkin pasties -resepti), sekä tietenkin kermakaljaa (reseptiin tästä).

Kurpitsajuhlissa parasta on omasta mielestäni juhlien suunnittelu ja siihen liittyvän rekvisiitan askartelu sekä tietenkin leipominen. Samalla kun askartelen ja leivon, katson Harry Potter -elokuvia tai kuuntelen elokuvien ihanan taianomaista musiikkia, josta suurimman osan on säveltänyt legendaarinen John Williams (tuttu säveltäjä myös elokuvista Home Alone, Jurassic Park, Star Wars jne.).

Juhlien suunnittelu alkaa vieraslistan tekemisestä ja kutsukirjeiden kirjoittamisesta. Lähetän yleensä ihan aidot kirjekuoret vieraiden kotiosoitteisiin. Yritän tehdä kirjekuorista ja kirjeistä mahdollisimman identtiset elokuvista tutun Tylypahkan virallisen kirjeen kanssa. Siis sen näköisen kirjeen, minkä Harry sai ensimmäisessä elokuvassa lopulta Hagridin toimittamana käteensä, jossa oli kutsu Tylypahkan velhojen ja noitien kouluun. Kirjekuoren yksityiskohdat kirjoitan ja piirrän käsin. Kirjeen kirjoitan tietokoneella ja printtaan tavalliselle paperille, jonka sitten kostutan märällä teepussilla ja kuivatan, jotta se näyttäisi vanhalta pergamenttipaperilta. Lopuksi allekirjoitan kirjeen aidolla mustekynällä nimellä Professori Minerva McGonagall.

Vieraat saapuvat juhlapäivänä laiturille 9 3/4, josta lähtee Tylypahkan pikajuna kohti Tylypahkaa. Meidän kotiovessamme on aina ulkopuolella Tylypahkan pikajunan merkki, oven vieressä heiluu leijuva kurpitsa (muovikurpitsa jonka sisällä led-kynttilä) ja maassa kurpitsalyhtyjä, joten vieraat löytävät varmasti perille. Laiturin oven takana heiluu lakanasta tehty tiiliseinä, jonka läpi vieraat kulkevat, mikäli eivät ole jästejä (non-magic folk).

Taianomaista tunnelmaa sisätiloissa luovat itsetehdyt leijuvat kynttilät, hämärä valaistus, lukuisat led-kynttilät sekä muutama aito kynttilä. Koko koti on koristeltu muistuttamaan Tylypahkaa.

Talon eri huoneilla on jokaisella omat tehtävänsä. Eteisessä sijaitsee Hunajaherttuan puoti kaikkine ihanine herkkuineen, yksi makuuhuone on Rohkelikon oleskelutila (ovessa on taulu joka pyytää salasanaa), olohuoneessa/keittiössä sijaitsee Suuri Sali (jossa loimuaa takkatuli -telkkarista Netflixin fire place-ohjelma koska oikeaa takkaa meillä ei ole), toisessa makuuhuoneessa on Muodonmuutos-luokkahuone ja kolmannessa makuuhuoneessa järjestetään Taikajuoma-tunnit. Kylpyhuone on tietenkin Murjottavan Myrtin omaisuutta, peiliin on verellä (huulipunalla) kirjoitettu tutut kammottavat sanat Salaisuuksien kammiosta. Taustalla soi tietenkin Harry Potter -elokuvien musiikki.

Tämän vuoden juhlien hitti oli ehdottomasti Muodonmuutokset, jossa jokainen vieras sai koristella keksejä ihan oman mielikuvituksensa mukaan. Olin leiponut kasan erimuotoisia gluteenittomia keksejä (resepti) ja valmistanut erivärisiä pikeerejä (resepti) pursotuspusseihin valmiiksi. Tehtävänä oli koristella keksistä ihan jotain muuta, mitä se alunperin oli tarkoitus olla. Esim vauvanjalka-keksistä saa hauskan pikkukummituksen, kun sen kääntää ylösalaisin. Vieraat osoittautuivat todella taitaviksi koristelijoiksi ja erityisesti lapset eivät millään malttaneet lopettaa koristelemista! 😀 Jokainen sai sitten koristelemansa keksit mukaan kotiin juhlien loputtua.

Koristeena Muodonmuutos-luokassa toimi tämä tekemäni kummituspiparitalo.

Toinen juhlien ikisuosikki on Taikajuomien valmistus tyrmässä, jossa valaistus on led-valoilla luotu sinertäväksi ja taustalla soi karmiva musiikki. Lisäfiilistä luo padassa pulppuava kuivajää (jota ostamme aina näitä juhlia varten pienen määrän). Olen itse tehnyt taikajuomakirjan, johon olen keksinyt hauskoja taikajuoma-reseptejä, joita lasten kanssa teemme ja yhdessä maistelemme. Ainesosat ovat sopivan karmivan kuuloisia, kuten iilimatomehu, paloiteltu fletkumato ja jauhettu kuunkivi. Todellisuudessa en kuitenkaan käytä aitoja iilimatoja, vaan ihan vain spritea, karkkimatoja ja kaakaojauhetta. Olen suunnitellut juomat siten, että lopputuloksesta tulee herkullisen makuinen mutta hieman hassu (esim muumilimu jossa lilluu karkkimadon palasia).

Hauska ohjelmanumero on myöskin Voldemortin nenän kiinnitys. Printtasin vain naamakuvan Voldysta sekä kasan neniä, jotka päällystin kontaktimuovilla ja kiinnitin seinään sinitarralla. Sitten jokainen vieras sai kokeilla kiinnittää Voldemortille nenän oikeaan kohtaan, silmät kiinni, pyörähdeltyään ensin muutaman kerran parin metrin päässä.

Murjottavan Myrtin kylpyhuone on aina elämys, etenkin pienemmille vieraillemme.

Olin valmistanut juhlia varten ison kasan herkkuja. Meillä oli tänä vuonna kahdet eri juhlat, lähisuvulle sekä ystäville lapsineen. Suolaisena tarjottavana oli mm kurpitsasosekeittoa, salaattia, nakkipiiloja sokerisilmillä, naposteluvihanneksia sokerisilmillä, sipsejä jne. Makeina herkkuina oli kurpitsapiirakkaa, siirappitorttua (treacle tart), kurpitsaleivoksia (pumpkin pasties), silmämacaronseja (käsinmaalattu elintarvikeväreillä), suklaasammakkokeksejä, marenkikummituksia, kermakaljaa ja tietty Harry Potter -keksejä.

Nämä keksit olen tehtnyt useamman vuoden aikana ja säästänyt koristeiksi. Gluteenittomia keksejä, koristeltu pikeerillä ja käsinmaalattu elintarvikeväreillä.

ACCIO HARRY POTTER JUHLAT!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *